Laura

Kuka olen, mitä teen?

Innostuja  ja tunteen perässä kulkija. Toivottavasti myös innostaja ja tunteen tavoittaja.
 
Olen Laura, äiti kahdelle ihanalle ja vauhdikkaalle lapselle ja puoliso yhdelle lempeälle miehelle. Voisin syödä joka päivä suklaata ja valvoa illalla myöhään ja koska valitettavasti kumpikaan näistä ei oikein toimi arjessa, yritän malttaa pitää karkkipäivän (tai kaksi) viikossa ja mennä iltaisin ajoissa nukkumaan.  
 
Juuri nyt olen innostunut valokuvauksessa ihmisten lisäksi luonnosta ja vuodenajoista. Rakastan kuitenkin kuvata ihmisiä ja etenkin lapsia. Työssäni valokuvaajana parasta ovat kohtaamiset ja vuorovaikutus. Tämä työ haastaa jatkuvasti kehittymään ja kehittämään, oppimaan välillä nopeastikin uutta niin itsestä, välineistä, valosta kuin toisista ihmisistäkin. En tule koskaan valmiiksi, mutta olen valmis oppimaan koko ajan lisää.
 
Laura Heikkinen Photography on yhden naisen innostuksen ja intohimon jälki, pieni sotkamolainen valokuvausalan yritys ja valokuvaan työkseni sekä yrittäjänä että palkansaajana. Valokuvaus on ollut osa elämääni jo kauan ja muuttui muutama vuosi sitten harrastuksesta työksi. Laura Heikkinen Photography on tärkeä osa minua, mutta se ei kuitenkaan ole yhtä kuin minä, tämän erottaminen on joskus minulle vaikeaa, koska teen yrityksessäni töitä yksin, koko sydämestäni ja vahvasti omalla persoonallani.
 
Tunnen olevani unelmahommissani, kun saan tehdä töitä ihmisten ja valokuvan kanssa. Koulutukseltani olen sosionomi (ylempi AMK) ja minulla on usean vuoden työkokemus lasten ja perheiden kanssa työskentelystä varhaiskasvatuksen opettajana ja nyt valokuvaajana. 
 
Haluan tallentaa valokuviin aitoja hetkiä ja tunteita, siitä Laura Heikkinen Photography’ssa on kysymys. Kuvaan rakkaudesta elämään, sen eri vaiheisiin, intohimosta valokuvaan ja sen voimaan. Koen, että tuomme valokuvaushetkeen oman historiamme lisäksi nykyisyyden. Valokuvaus luonnossa tai perheen kotona, kauniissa, turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä on se hetki, jolloin saat unohtaa arjen hässäkän ja keskittyä täysillä siihen, mitä on juuri nyt
 
Ohjaan kuvaustilannetta lempeästi Sinua ja perhettäsi kuunnellen ja toivon koko sydämestäni, että onnistumme yhdessä heittäytymään hetkeen ja uskallamme luottaa prosessiin. Kuvaushetki tarjoaa niin lapsille kuin aikuisille mahdollisuuden nauttia yhdessäolosta ja yhteenkuuluvuuden, ilon ja teidän keskinäisen rakkauden tunteista. Haluan kuvauskokemuksen olevan sinulle ja perheellesi paljon muutakin kuin valokuvaus, haluan sen olevan iloa tuovan ja vahvistavan elämyksen.
 
Koska kuvaan luonnonvalolla, valon määrä ja laatu ovat kuvaushetkessä tärkeitä. Rakastan auringonlaskuja ja iltojen (ja pilvisten päivien) pehmeää valoa ja keväästä syksyyn kuvausajat painottuvat iltaan. Suorassa auringonpaisteessa keskipäivällä varjot ovat jyrkkiä ja valo kovaa, eikä se tuo kuviin sellaista pehmeyttä ja tunnetta, jota haluan. 
 
Kuvaan mielelläni luonnossa kaikkina vuodenaikoina, eikä minulla ole studiota. Kuvauspaikka sovitaan aina yhdessä ja huonon sään sattuessa miljöökuvausaikaa siirretään. Perheiden kotona toteutetut kuvaukset ovat persoonallisia ja aitoja, eikä minua varten tarvitse siivota, silittää, meikata tai puunata muutenkaan.
 
Vauva-, lapsi- ja perhekuvausten lisäksi myös rippi- ja valmistujaiskuvaukset kuuluvat palveluihini samoin kuin perheen juhlien kuvaaminen elämänkaaren eri vaiheissa. Löydät hinnastosta lisää tietoa palveluistani.

Työskentelen pääasiassa Sotkamon ja Vuokatin alueella, mutta myös muualla Kainuussa kysynnän mukaan. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva ja tarpeisiisi vastaava valokuvaus. 

Valokuvat sinun tarinastasi.

Laura

 

Laura pyörähtää kameran edessä.
Kuva: Pauliina Mustonen
Laura katsoo kameraan, taustalla ruska.
Kuva: Pauliina Mustonen