Rakastan kuvata ihmisiä ja etenkin lapsia. Työssäni valokuvaajana parasta ovat kohtaamiset ja vuorovaikutus. Tämä työ haastaa jatkuvasti kehittymään ja kehittämään, oppimaan välillä nopeastikin uutta niin itsestä, välineistä, valosta kuin toisista ihmisistäkin. En tule koskaan valmiiksi, mutta olen valmis oppimaan koko ajan lisää.

Laura Heikkinen Photography on yhden naisen innostuksen ja intohimon jälki, pieni sotkamolainen valokuvausalan yritys ja valokuvaan työkseni sekä yrittäjänä että palkansaajana. LHP on tärkeä osa minua, mutta se ei kuitenkaan ole yhtä kuin minä ja tämän erottaminen on joskus minulle vaikeaa, koska teen yrityksessäni töitä yksin, koko sydämestäni ja vahvasti omalla persoonallani.

Elämän kauneus ei ole vain juhlassa ja aurinkoisissa päivissä, vaan myös arjessa, keskeneräisyydessä ja varjoissa. Valokuvaan voimme tallentaa hetken, mutta kuva liikauttaa aina meissä jotakin muutakin. Valokuva ei ole vain jotakin esteettistä, se on ihan oikeaa ja aitoa ihmisten  elämää.

Asiakkailleni haluan tarjota kokemuksen nähdyksi ja kuulluksi tulemisesta, luvan ja rohkeutta olla oma itsensä, luvan koskettaa ja tuntea. Haluan antaa näkyväksi tehdyn muiston niin eletystä elämästä kuin siitä, mitä on juuri nyt.

Ohjaan kuvaustilannetta lempeästi Sinua ja perhettäsi kuunnellen ja toivon koko sydämestäni, että onnistumme yhdessä heittäytymään hetkeen ja uskallamme luottaa prosessiin. Kuvaushetki tarjoaa niin lapsille kuin aikuisille mahdollisuuden nauttia yhdessäolosta ja yhteenkuuluvuuden, ilon ja teidän keskinäisen rakkauden tunteista.

Haluan kuvauskokemuksen olevan sinulle ja perheellesi paljon muutakin kuin valokuvaus, haluan sen olevan myös iloa tuova ja vahvistava elämys.

Laura rannalla
HENRI KUJALA PHOTOGRAPHY
Laura ja kamera
PAULIINA  MUSTONEN

Koska kuvaan luonnonvalolla, valon määrä ja laatu ovat kuvaushetkessä tärkeitä. Rakastan auringonlaskuja ja iltojen (ja pilvisten päivien) pehmeää valoa ja keväästä syksyyn kuvausajat painottuvat iltaan. Suorassa auringonpaisteessa keskipäivällä varjot ovat jyrkkiä ja valo kovaa, eikä se tuo kuviin sellaista pehmeyttä ja tunnetta, jota haluan. 

Kuvaan mielelläni luonnossa kaikkina vuodenaikoina, eikä minulla ole studiota. Kuvauspaikka sovitaan aina yhdessä ja huonon sään sattuessa miljöökuvausaikaa siirretään. Perheiden kotona toteutetut kuvaukset ovat persoonallisia ja aitoja, eikä minua varten tarvitse siivota, silittää, meikata tai puunata muutenkaan. Katsotaan kuvauspaikka yhdessä kuntoon, kun saavun teille.

Vauva-, lapsi- ja perhekuvausten lisäksi myös rippi- ja valmistujaiskuvaukset kuuluvat palveluihini samoin kuin perheen juhlien kuvaaminen elämänkaaren eri vaiheissa. Löydät hinnastosta lisää tietoa palveluistani.

Työskentelen pääasiassa Sotkamon ja Vuokatin alueella, mutta myös muualla Kainuussa kysynnän mukaan. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva ja tarpeisiisi vastaava valokuvaus. 

Jotta tarinasi tulisi näkyväksi.

Laura

perhe rannalla
Rippikuva rannalla
Perhekuvaus
Valokuvaaja Laura